CHELSEA TOWNHOUSE II

CHELSEA TOWNHOUSE II

Chelsea Townhouse II

Working closely with the owners the brief was to maximise their open plan living spaces throughout. The home’s interior was completely demolished without a detail retained save for windows in the front facade. Three chimney breasts were also removed to increase useable floor area. A new glass roofed conservatory was added in the basement to increase internal living space, bring in natural light and connect the patio garden better with the interior. Custom made joinery featured throughout the house. A bespoke window shutter system was designed for sitting room and bedrooms to close out daylight as required and offer material warmth to those interiors. The staircase half landing was opened and used as a flexible private study cum guest bedroom, with painted timber wall paneling concealing a fold-down bed, wardrobes and integrated desk and shelving. At basement level the painted timber wall panelling was continued as a beautiful backdrop to kitchen and dining space, and conceal storage and bathroom access. The new kitchen was custom designed to conceal all functional elements behind floor to ceiling panelling, allowing the large stone island to become the multi-use focal point of this family home.

bramerton-02
bramerton-03
bramerton-04
bramerton-05
bramerton-06
bramerton-06a
bramerton-07
bramerton-07a
bramerton-08
bramerton-10